Zaterdag 31 augustus 2019 56-ste Autocross

Zaterdag 31 augustus 2019 56-ste Autocross Hallum op het programma welke dit jaar gezamenlijk met de wedstrijd van de FAC op zondag 1 september in Blauwhuis onderdeel uit maakt van het Dirt Weekend HAC/FAC met oa de Stockcar F1 Bokaal op het programma.

Tijdens deze tweedaagse wordt er op twee banen gestreden. Op zaterdag 31 augustus is het circuit in Hallum het strijdtoneel. Op zondag 1 september verhuist het circus naar Speedway Blauwhuis voor de ontknoping in het Dirt Weekend.

Twee dagen bomvol autosport. In Hallum staan vijf klassen op het programma; De FAC/HAC1600, Rodeo, Vrije standaard, Stockcar F2 junioren en de Stockcar F1.

De strijd in de Stockcar F1, Rodeo, Stockcar F2 junioren en FAC/HAC1600 zal gestreden worden over twee dagen. Op deze manier kunnen de coureurs twee dagen racen én aanspraak maken op de winst in het Dirtweekend waarbij geldt dat Hallum zijn eigen dag finales heeft waarin zoals gewoonlijk mooie geldprijzen en premies zijn te winnen!!! Dit jaar rijden de FAC1600 en HAC1600 samen in één klasse zodat het voor hen ook mogelijk is om twee dagen te rijden.

Voor de Stockcar F1 geldt dat zij het gehele Dirtweekend strijden om de velbegeerde Stockcar F1 bokaal. Alle punten uit de heats van Hallum en Blauwhuis worden opgeteld. De behaalde punten bepalen vervolgens de startopstelling voor de finale van de Stockcar F1 bokaal op zondag in Blauwhuis. Op zowel Hallum als op Blauwhuis wordt een reguliere finale in de Stockcar F1 gereden waarbij geldt dat de winnaar van elke finale aanspraak maakt op een startplek op de eerste rij van de finale van de Stockcar F1 bokaal. Een toss zal uiteindelijk bepalen welke coureur vanaf pole-position mag starten.

Tevens zal de Alderwetske Klasse een demo race rijden waarbij nostalgische oude crossauto’s uit de 70 en 80-er jaren aan de start komen.

Na de races in Hallum is er de mogelijkheid tot overnachting op het circuit. Tevens is er na afloop van de races live muziek met zanger Jelle Jitze in de tent.

Opgave voor alle klassen voor Hallum maar ook voor het hele weekend gaat via de website van de FAC: www.fac-autocross.nl.

Kortom, het belooft een dag vol spanningen en spektakel te worden welke u niet mag missen. De coureurs zal er alles aan gelegen zijn om te strijden voor de mooie eretekens en prijzen. Met een goed gevulde prijzenpot en vele premies, welke beschikbaar worden gesteld door de diverse ondernemers, hopen we vele deelnemers met een prijs naar huis te kunnen sturen.

Dus zaterdag 31 augustus naar Hallum! De wedstrijden beginnen om 11:00 uur op het welbekende crossterrein aan de Zuidermiedweg.