Zaterdag 29 augustus de 52-ste cross

Op zaterdag 29 augustus barst het geweld los en zal de 52-ste autocross Hallum, de oudste cross van Nederland, worden verreden. Ook dit jaar hopen we er weer een spektakel van te maken. Een klasse welke sowieso voor veel spektakel gaat zorgen is de stockcar F1 klasse, de laatste jaren hebben we een mooie groep stockcars aan de start en zo als het nu lijkt zullen er dit jaar ook weer minimaal een stuk of veertig rijders van deze klasse naar Hallum komen waaronder de winnaar en de nummer twee van het NK stockcars wat op 9 augustus in Sint Maarten werd verreden.

In de HAC 1600 regio klasse komen vele bekende rijders uit de regio aan de start. Deze coureurs rijden vaak voor het eerst of hebben maar een paar keer per jaar deelgenomen aan een cross.

Een tweetal klassen welke ook zeker voor sensatie zullen zorgen zijn de Rodeo klasse en de FAC 1600 klasse. Ook in deze klassen al vele opgaven en de coureurs zullen elkaar de gehele dag het vuur aan de schenen leggen om vervolgens aan het eind van de dag de prijzen te kunnen verdelen.

Een klasse welke zeker niet mag ontbreken is natuurlijk de Vrije standaard klasse. In deze klasse wordt ook dit jaar veel strijd verwacht. De Hallumer Yne Wiebe Terpstra zal, na een paar jaar afwezigheid, ook weer van de partij zijn en hij zal zeker alles-op-alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen.

Tot slot komen de rijders van de Âlderwetske klasse ook weer naar Hallum om te laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig was. Er zijn zelfs rijders welke crossauto’s na maken om ook deel te kunnen nemen aan deze demo klasse. Dit leverde de afgelopen twee jaar een mooi schouwspel op waarvoor vele mensen naar Hallum kwamen.

Untitled

Als klap op de vuurpijl zal er aan het eind van de dag, nadat de finales zijn afgewerkt, een heuse “Grand National” (massa start) voor de stockcar F1 coureurs worden verreden waarbij de coureurs welke bij de eerste 3 eindigen met een leuk geldbedrag naar huis zullen gaan.

Kortom het belooft een dag vol spektakel te worden welke u niet mag missen. De coureurs zullen er alles aan gelegen zijn om te strijden voor de mooie eretekens en prijzen. Met een goed gevulde prijzenpot en vele premies welke beschikbaar worden gesteld door de diverse ondernemers hopen we op vele deelnemers in de verschillende klassen.

Dus zaterdag 29 augustus naar Hallum! De wedstrijden beginnen om 11;00 uur op het crossterrein aan de Zuidermiedweg.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op de oudste cross van Nederland.

 

Untitled2