Zaterdag 25 augustus autocross Hallum!!

Op zaterdag 25 augustus 2018 zal de 55-ste autocross van Hallum, de oudste cross van Nederland, worden verreden. De Hallumer autocrosscommissie (HAC) is dan ook alweer druk bezig met de voorbereidingen en ook dit jaar hopen we weer een prachtig en spectaculair evenement voor jong en oud te organiseren.

Mede omdat de cross dit jaar voor de 55-ste keer zal worden verreden zal er dit jaar in de stockcar F1 klasse, op initiatief van Richard Minnema, om de Stockcar F1 bokaal worden gestreden wat sowieso voor veel spektakel zal gaan zorgen waarbij voor de winnaar 1000,- euro prijzengeld klaar ligt. We verwachten dit jaar dan ook een grote groep stockcar F1 rijders, waaronder enkele lokale helden, aan de start te krijgen.

Naast het geweld van de stockcar F1 klasse zullen dit jaar onder het motto van “de jeugd heeft de toekomst” ook de jonge rijders uit de Stockcar F2 junioren klasse aan de start verschijnen. Deze jonge helden van 12-18 jaar hebben over het algemeen als doel om uiteindelijk in de voetsporen van de senioren in de F1 klasse te treden en zorgen over het voor spannende races.

In de HAC 1600 klasse zijn de eerste aanmeldingen van coureurs uit de regio al binnen gekomen, we verwachten dat ook hier weer een mooie groep rijders aan de start zal verschijnen welke net zoals in de FAC 1600 klasse zullen gaan strijden om de mooie prijzen en premies. Als klap op de vuur pijl zal de Rodeo klasse voor veel sensatie gaan zorgen en natuurlijk zijn de super snelle auto’s van de Vrije Standaard klasse ook weer aanwezig in Hallum.

In dit jubileum jaar staan de oude crossauto’s uit vroeger tijden ook weer op het programma wat inhoudt dat de Âlderwetske klasse een demo wedstijd zal gaan verzorgen waarbij zij zullen laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig in Hallum eruit zag.

Opgave voor alle klassen gaat via de website van de FAC: www.fac-autocross.nl/inschrijving

Kortom, het belooft zaterdag 25 augustus een dag vol spektakel te worden welke u niet mag missen!! Het zal de coureurs er alles aan gelegen zijn om te strijden voor de mooie prijzen en premies welke over het algemeen beschikbaar worden gesteld door de diverse ondernemers. De wedstrijden beginnen om 11;00 uur op het welbekende crossterrein aan de Zuidermiedweg.