Veel deelnemers autocross Hallum

Veel deelnemers autocross Hallum op zaterdag 30 augustus 2014

Na ons jubileum van vorige jaar, de 50ste cross, maken we ons nu op voor de 51ste autocross in Hallum. Ook dit jaar hopen we er weer een spektakel van te maken; er zijn inmiddels al vele aanmeldingen van coureurs binnengekomen.

Een klasse die altijd garant staat voor spektakel, is de Stockcar F1 klasse. Wij zijn blij dat ook dit jaar weer vele rijders in deze klasse naar Hallum komen.

Diverse coureurs hebben zich inmiddels opgegeven voor deze klasse; waaronder de winnaar van vorig jaar, Marten Bijlsma uit St. Annaparochie, maar ook de kersverse winnaar van het NK stockcars: Willem Sieger de Vries uit Hantum. Deze oud-Hallumer won op 10 augustus j.l. de cross in Sint Maarten.

Naast deze matadoren komen er ook veel bekende Stockcar F1-rijders, die de afgelopen jaren altijd van de partij zijn in Hallum. Het belooft weer een spektakel te worden!

Ook komen er vele bekende rijders uit de regio aan de start die meedoen aan de HAC 1600 klasse. Dit zijn rijders die voor het eerst of maar een paar keer per jaar deelnemen aan een cross. Voor hen is meedoen vaak belangrijker dan winnen.

Verder komen ook aan de start: FAC 1600 klasse, de Rodeo klasse en natuurlijk de Vrije Standaard klasse. Ook zij strijden voor de mooie eretekens en een prijzenpot van maar liefst € 7.500,-, maar ook de vele premies die beschikbaar worden gesteld door de diverse bedrijven uit de regio.

We hebben dit jaar ook de Stockcar F2 op het programma staan. Ook voor deze klasse geldt dat we wel een minimum aantal deelnemers nodig hebben om deze klasse te laten rijden. Op het moment van schrijven lijkt het te lukken, mede door het lobbyen en inzet van sponsor Rudolf de Beer uit Hallum. Deze Hallumer zal eveneens uitkomen in deze klasse.

Tot slot hebben we de rijders van de Âlderwetske klasse gevraagd om naar Hallum te komen om een demorace te rijden. Zij zullen laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig was. Er zijn zelfs rijders die crossauto’s reproduceren, om ook deel te kunnen nemen aan deze demoklasse. Deze klasse gaf vorig jaar een mooi schouwspel waar veel publiek op af was gekomen. Oude tijden herleven in Hallum!!

Zaterdag 30 augustus a.s. is een bijzondere dag die je zeker niet mag missen!

De cross begint ca. 11.00 uur en de locatie is net als vorig jaar weer aan de Zuidermiedweg te Hallum.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op de oudste en meest spectaculaire cross van Nederland!!