Persbericht Autocross Hallum 2015

HALLUM – De 52ste autocross in Hallum wordt op zaterdag 29 augustus vanaf 11:00 uur gehouden. Ook deze editie van de bekendste en oudste cross van Fryslân zal weer op het mooie terrein aan de Zuidermiedweg te Hallum worden verreden.

Dit jaar zullen de volgende klassen aan de start verschijnen: F1 stockcars, FAC 1600, Rodeo, Vrije Standaard en de HAC 1600 regioklasse.

Ook de oude crossauto’s uit vroeger tijden staan weer op het programma. De geweldige show van afgelopen jaren smaakt naar meer en dat betekent dat de Âlderwetske auto’s ook weer hun rondjes gaan rijden in Hallum.

De opgave van alle klassen gaat via de website van de FAC: www.fac-autocross.nl/inschrijving met uitzondering van de HAC 1600 regioklasse en de Âlderwetske klasse! Deze beide klassen kunnen zich opgeven via het volgende emailadres: autocrosshallum@live.nl.

Nieuw dit jaar is dat de regioklasse met transponsers gaat rijden! Om mee te kunnen doen aan deze klasse is de voorwaarde dat je dit seizoen maximaal 3 keer mee hebt gedaan aan wedstrijden van de 1600 klasse waarvan maximaal 1 wedstrijd bij de FAC op circuit Blauwhuis. Heb je vaker deze wedstrijden gereden dan word je ingedeeld bij de FAC 1600 klasse en moet je dus via de site van de FAC inschrijven.

Voor alle klassen geldt een minimum aantal deelnemers van 12 coureurs. De Âlderwetske klasse kent geen minimum aantal deelnemers. Deze coureurs rijden meer uit nostalgie en voor hun plezier, maar deze heren zullen natuurlijk ook wel even het gaspedaal indrukken.