Nederlands kampioen Stockcar F1

Foto: Geke Minnema fotografie


Nederlands kampioen Stockcar F1 Jacob de Vries aan de start in Hallum

Afgelopen zondag (13 augustus) is Jacob de Vries (453) uit Hallum in St. Maarten Nederlands kampioen F1 Stockcar geworden. In een prachtige finale wist hij zijn neef Bert de Vries (20) voor te blijven, die daarmee een mooie tweede plaats behaalde. Nagenoeg de gehele top 10 van het NK zal aan de start komen op de 54ste autocross in Hallum en daar kunnen we best trots op zijn! Zal Jacob de Vries na het winnen van de Pinksterbokaal en de NK-titel ook Hallum op zijn naam weten te zetten, of is het wederom Bert de Vries die er met de hoofdprijs vandoor gaat? Het zou ook zomaar kunnen dat Jan Roelof Wijbenga, de winnaar van de Kingsbattle, als eerste over de finishlijn komt. Grote kanshebbers zijn ook Marten Bijlsma en Jelle Hiemstra die Hallum al eens eerder hebben gewonnen. Of gaat de hoofdprijs dit jaar naar Texel, want ook Pieter Langeveld maakt de oversteek over de Afsluitdijk om in Hallum te komen rijden.

Ook deze editie van de bekendste en oudste cross van Fryslân zal op zaterdag 26 augustus weer op het mooie terrein aan de Zuidermiedweg te Hallum worden verreden. Een fors aantal rijders heeft alweer aangegeven in Hallum aan de start te verschijnen, waaronder ruim 40 F1 stockcars!

Dit jaar zal in de Stockcar F1 en F2, FAC 1600, Rodeo, Vrije Standaard en de HAC 1600 klasse worden gestreden om de felbegeerde prijzen en premies. Maar ook zal de F2 junioren klasse dit jaar voor het eerst op het programma staan.

De baan lag er vorig jaar geweldig bij en hield zich, mede door de geweldige inzet van de (plaatselijke) loonbedrijven de gehele dag zeer goed. Een goede en veilige baan betekent veel deelnemers en mooie spannende races!

In alle klassen zijn er coureurs uit de regio vertegenwoordigd, dus er is altijd wel een plaatselijke favoriet die u kunt aanmoedigen.

Kortom de autocross van Hallum mag u niet missen!!

We zien u graag op zaterdag 26 augustus 2017 vanaf 11:00 uur op het crossterrein aan de Zuidermiedweg.

De Hallumer Autocross Club