Dirtweekend 2023!!

Dirtweekend 2023!!!

Zaterdag 26 augustus bij de HAC & zondag 27 augustus bij de FAC.

De HAC & de FAC slaan ook dit jaar weer de handen ineen om gezamenlijk een Dirtweekend te organiseren. Op zaterdag 26 augustus is de Hallumer autocross club de gastheer. Tijdens de 58e editie zal er net zoals vorig jaar wederom een boarding baan worden gerealiseerd. Hiermee zet de HAC in op de toekomstbestendigheid van de Hallumer autocross en voldoet het circuit aan de veiligheidsnormen van de Nederlandse autosportbond (NAB).

De Stockcar F1 klasse gaat strijden voor de eerste punten voor de Stockcar F1 Bokaal. De andere klassen strijden voor de punten, goed gevulde enveloppen en vele premies.

Aan de start staan de: Stockcar F1 & F2 klasse, de F2 junioren, Rodeo, FAC 1600 en Vrije standaardklasse en tevens staat een demo race van de Âlderwetske klasse op het programma.

Op zondag 27 augustus gaat het Dirtweekend verder op Speedway Blauwhuis. Op de snelle speedway gaan de F1 coureurs uitmaken wie de winnaar wordt van de Stockcar F1 bokaal. De coureurs in de F2 en F2 junioren klasse evenals de coureurs in de Rodeo- en FAC1600 klasse gaan verder in de strijd voor het Dirtweekend. 

Hiermee bieden de HAC & FAC een aantrekkelijk programma voor de coureurs, maar ook zeker voor het publiek. In de voorbereiding moet er nog veel werk verzet worden om iedereen op 26 & 27 augustus gastvrij te onthalen.

Voor de coureurs die beide dagen deelnemen aan het Dirtweekend biedt de HAC de mogelijkheid om op zaterdagavond te overnachten op het rennerskwartier in Hallum

Na de cross in Hallum is er prijsuitreiking en livemuziek met zanger Gaatze Bosma.

Overnachten op Speedway Blauwhuis is helaas niet mogelijk!