Autocross Hallum komt dit jaar opnieuw met een “Dirt Weekend”!! 

Na twee jaar met de beperkingen door Corona wordt op de laatste zaterdag van augustus traditioneel weer een autocross georganiseerd. Ook deze 57-ste editie van de bekendste en oudste cross van Fryslân zal weer aan de Zuidermiedweg te Hallum worden verreden. Het wordt dit jaar opnieuw een speciale editie!

Trots kunnen wij mededelen dat door inzet van initiatiefnemer Richard Minnema de Stockcar F1 bokaal opnieuw in Hallum wordt verreden. Deze felbegeerde bokaal wil iedere coureur graag eens veroveren. Daarnaast organiseren wij dit jaar voor de reguliere klasses ism de FAC wederom een “Dirt Weekend” waarbij de coureurs over twee dagen, op zaterdag in Hallum en aansluitend op zondag in Blauwhuis, punten kunnen verzamelen voor plaatsing in de finales waarmee het weekend zal worden afgesloten.

De opgave van alle klasses is tzt mogelijk via de website van de FAC: www.fac-autocross.nl/inschrijving

Vanwege aangescherpte regelgeving en aanvullende eisen van de Nederlandse Autosport Bond (NAB), in verband met het garanderen van de veiligheid voor deelnemers en publiek, zullen we dit jaar in samenwerking met loonbedrijf G.D. de Vries proberen een “boarding baan” aan te leggen.

Op vrijdag 26 augustus is er ’s avonds weer voorverkoop van entreekaarten in dorpshuis ‘t Trefpunt in Hallum waarbij enkele crossauto’s van dichtbij zijn te bezichtigen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om online een entreekaart te kopen. Hierover zullen wij tzt via onze Facebook pagina en persberichten informatie verstrekken.

Kortom, ingrediënten genoeg voor een spectaculair weekend vol met autocross op zaterdag 27 augustus in Hallum en zondag 28 augustus in Blauwhuis!