Autocross Hallum 2017

De laatste zaterdag van augustus autocross te Hallum!!

De Hallumer autocrosscommissie (HAC) is alweer druk bezig met de voorbereidingen. Op zaterdag 26 augustus zal het geweld los barsten en zal de 54-ste autocross van Hallum, de oudste cross van Nederland, worden verreden. Ook dit jaar hopen we weer een prachtig en spectaculair evenement voor jong en oud te organiseren.

De stockcar F1 klasse zal sowieso voor veel spektakel gaan zorgen, we gaan er voor om ook dit jaar weer een mooie groep stockcars aan de start en zo als het nu lijkt zullen er dit jaar ook weer vele rijders van deze klasse naar Hallum komen waaronder enkele lokale helden.

Ook komt dit jaar het kleinere broertje van de F1 klasse: de F2 klasse aan de start samen met de junior F2 klasse.

In de HAC 1600 regio klasse zijn de eerste aanmeldingen van coureurs uit de regio al binnen gekomen, we verwachten dat hier ook weer een mooie groep rijders aan de start zal verschijnen. Verder komen aan de start: FAC 1600 klasse, de altijd sensationele Rodeo klasse en natuurlijk de snelle auto’s van de Vrije Standaard klasse.

Per klasse moeten er wel een minimaal aantal deelnemers (ca. 15) zijn, om toch enigszins wat competitie en strijd te houden.

De opgave van alle klassen gaat via de website van de FAC : www.fac-autocross.nl/inschrijving met uitzondering van de HAC 1600 regioklasse! De regiorijders moeten zich opgeven via het emailadres: autocrosshallum@live.nl o.v.v. naam, woonplaats, start- en transpondernummer.

Kortom, het belooft een dag vol spektakel te worden welke u niet mag missen. De coureurs zullen er alles aan gelegen zijn om te strijden voor de mooie eretekens en prijzen. Met een goed gevulde prijzenpot en vele premies welke beschikbaar worden gesteld door de diverse ondernemers hopen we op vele deelnemers in de verschillende klassen.

Dus zaterdag 26 augustus naar Hallum! De wedstrijden beginnen om 11;00 uur op het welbekende crossterrein aan de Zuidermiedweg.

FOTO: Meindert Acda; www.RaRaRacing.nl