Autocross 2016

De laatste zaterdag van augustus autocross te Hallum!!

De Hallumer autocrosscommissie (HAC) is druk bezig met de voorbereidingen voor de 53-ste autocross van Hallum. Op zaterdag 27 augustus zal het geweld los barsten en zal, de oudste cross van Nederland, worden verreden. Ook dit jaar hopen we weer een prachtig en spectaculair evenement voor jong en oud te organiseren.

De stockcar F1 klasse zal sowieso voor veel spektakel gaan zorgen, de laatste jaren hebben we een mooie groep stockcars aan de start en zo als het nu lijkt zullen er dit jaar ook weer vele rijders van deze klasse naar Hallum komen waaronder enkele lokale helden.

In de HAC 1600 regio klasse zijn de eerste aanmeldingen van coureurs uit de regio al binnen gekomen en we verwachten dat hier ook weer een mooie groep rijders aan de start zal verschijnen. Verder komen aan de start: FAC 1600 klasse, de altijd sensationele Rodeo klasse en natuurlijk de snelle auto’s van de Vrije Standaard klasse.

Tot slot hebben de rijders van de Âlderwetske klasse gevraagd of zij ook dit jaar weer in Hallum aan de start mogen verschijnen om een demorace te rijden. Zij zullen laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig was.

De opgave van alle klassen gaat via de website van de FAC : www.fac-autocross.nl/inschrijving met uitzondering van de HAC 1600 regioklasse! Deze moeten zich opgeven via het emailadres: autocrosshallum@live.nl o.v.v. naam, woonplaats, start- en transpondernummer

Kortom, het belooft een dag vol spektakel te worden welke u niet mag missen. De coureurs zullen er alles aan gelegen zijn om te strijden voor de mooie eretekens en prijzen. Met een goed gevulde prijzenpot en vele premies welke beschikbaar worden gesteld door de diverse ondernemers hopen we op vele deelnemers in de verschillende klassen.

Dus zaterdag 27 augustus naar Hallum! De wedstrijden beginnen om 11:00 uur op het crossterrein aan de Zuidermiedweg.

 

autocross-2016

flyer_HAC_2016