Op naar de 51ste autocross te Hallum!!

Na het mooie en spectaculaire crossweekend van vorig jaar waarin we ons 50ste jubileum groots hebben gevierd, zijn we nu al weer volop bezig met de voorbereidingen voor de komende autocross op 30 augustus 2014.

Op deze laatste zaterdag van augustus wordt de 51ste cross georganiseerd. Ook deze editie van de bekendste en oudste cross van Fryslân zal weer op het mooie terrein aan de zuidermiedweg te Hallum worden verreden.

Dit jaar zullen de volgende klassen aan de start verschijnen: F1 stockcars en F2 stockcars (bij voldoende deelname), FAC 1600, Rodeo, Vrije Standaard en de regio klasse HAC 1600. Ook de oude auto’s staan weer op het programma. De geweldige show van vorig jaar smaakt naar meer en dat betekent dat de Âlderwetske auto’s ook weer hun rondjes gaan rijden in Hallum.

De opgave van alle klassen gaat via de website van de FAC : www.fac-autocross.nl met uitzondering van de regioklasse en de Âlderwetske klasse! Deze beide klassen kunnen zich opgeven via het volgende emailadres: autocrosshallum@live.nl.

Om aan de regioklasse mee te kunnen doen is wel de voorwaarde dat je dit seizoen maximaal één keer mee hebt gedaan aan de wedstrijden in Blauwhuis bij de FAC. Heb je vaker deze wedstrijden gereden dan word je ingedeeld bij de FAC 1600 klasse en dus ook via de FAC. inschrijven.

Een wijziging ten opzichte van de cross van vorig jaar is de F2 stockcarklasse. Voor deze klasse en ook voor de ander klassen geldt wel een minimum aantal deelnemers van 12 coureurs. De Âlderwetske klasse kent geen minimum aantal deelnemers. Deze coureurs rijden meer uit nostalgie en voor hun plezier, maar deze heren zullen natuurlijk ook wel even het gaspedaal indrukken.

Kortom: ingrediënten genoeg voor een spectaculair vervolg op onze 50ste cross van vorig jaar!!!
Volg het nieuws van de autocross ook op Facebook.

autocrossbericht2014